Kooperativt lärande för grundskolan och gymnasiet (2 delar)

MålgruppLärare i grundskolan och gymnasiet som tidigare gått grundläggande utbildning i kooperativt lärande och/eller har erfarenhet av att arbeta med KL över tid.

Tidpunkt: 20 januari 2021 kl. 9-16 och 20 april 2021 kl. 13-16

Plats: Online

Kooperativt lärande är ett sätt att organisera samarbete och lärande mellan elever. I det kooperativa lärandet har läraren en ytterst viktigt och styrande roll. Det är både ett förhållningssätt och en metodik. Kooperativt lärande sammanfattas som ett lärande som utgår från samarbete. Workshopen berör hur man använder kooperativt lärande för att stärka kunskaper för eleverna inom skolans alla ämnen. Under utbildningen ges tid för värdefullt erfarenhetsutbyte med möjlighet att dela utmaningar och framgångsfaktorer med andra lärare för att själv komma vidare. Dessutom får du metoder för att implementera KL på din skola samt flera nya nyckelstrategier för att lyckas med kooperativt lärande.

Niclas Fohlin

Kursledare: Niclas Fohlin är grundskollärare F-9, förskollärare och specialpedagog samt undervisat på Uppsala universitet. Han har arbetat med kooperativt lärande i flera år med elever i behov av särskilt stöd samt handleder lärare och har utbildning för skolor. Niclas Fohlin är också medförfattare till böckerna Grundbok i kooperativt lärande, Kooperativt lärande i praktiken och Kooperativt lärande i förskolan och skolans första år.

Läs mer om kooperativt lärande på www.kooperativt.com

Anmälning: Anmäl dig HÄR.