Positiv pedagogik

Hur kan vi arbeta med positiv pedagogik och stärka välmående i skolan? Kom med på en föreläsning i två delar tillsammans med Åse Fagerlund!

”Finns det utrymme i er skola att inte bara undervisa skolämnen utan också lära eleverna välbefinnande för livet? Det ingår i den finska läroplanen och jag tror att de allra flesta vuxna i skolan gärna vill det. I den positiva psykologin finns många konkreta vetenskapligt baserade verktyg att jobba för det.” Åse Fagerlund

 

Efter en kortare introduktion till området positiv pedagogik kommer vi under utbildningstillfällena att fokusera på att mångsidigt stärka en realistisk hoppfullhet hos elever. Då vi arbetar med hoppfullhet inom positiv pedagogik syftar vi på att stöda eleverna i att ställa upp meningsfulla mål för sig själva, bygga strategier för att arbeta mot sina mål (vägkraft) och hur eleverna kan upprätthålla sin ork och motivation att arbeta för sina mål (viljekraft). Vi tar också upp hur elevernas styrkor kan användas för att stärka hoppfullhet. Mellan tillfällena får deltagarna en uppgift att pröva på kring temat.

Rekommenderas att deltagare bekantar sig med VIAs styrkor innan tillfälle 1.

Datum och tid: 18.1.2023 och 12.4.2023 kl. 15-17

Plats: Bobäcks skola, Kyrkslätt. Meddela i anmälningsformuläret ifall du hellre deltar virtuellt.

Föreläsare: Neuropsykolog och psykoterapeut  Åse Fagerlund

Under fortbildningen bjuds på kaffe, te och smörgås

Anmäl dig här!