Samundervisning – samarbete som verktyg i klassrummet

Ingen är en ö, brukar man säga. Att planera och utföra undervisningen tillsammans ger bättre innehåll och minskar stressen i den många gånger intensiva skolvardagen. Det är också en utmärkt metod för att arbeta med olika typer av lärande i klassrummet, vilket passar väl in som förberedande åtgärd inför den reviderade lagstiftningen inom stöd för lärande, som träder i kraft i höst.

I denna  föreläsning får du inblick i hur samundervisning fungerar och många praktiska exempel på hur det kan implementeras i en skola eller i ett team. Vi kommer också att diskutera hur detta sätt att undervisa kan göra klassrumet mer inkluderande. Ta med dig gott humör och nyfikenhet, så kanske du går hem med helt nya arbetssätt i bagaget?

Ann-Marie (Ami) Walsh har jobbat med pedagogik i 15 år i England och i Finland. I England var hon fakultetsledare i en skola med 1500 elever, med ansvar för alla konstämnen inom skolan. Där byggde hon upp bred expertis inom samundervisning, tillsammans med ett team av 4 kolleger. Efter flytten tillbaka till Finland har Ami jobbat som klasslärare i ett team för årskurs 5-6 och även som specialplanerare för svenska bildningstjänsterna i Esbo. I både England och Finland har hon föreläst om samundervisning och drama i undervisningen. Just nu jobbar hon med NSU som dramapedagog och föreläser om detta inom Nyland.

Tidpunkt: 24 april 2025 kl. 15.30 – 16.45
Plats: Online, en länk delas med anmälda

Anmäl dig här 

Fortbildningen finansieras med verksamhetsbidag från Svenska kulturfonden.