På gång i KOHUR under våren.

admin, · Kategorier: Uncategorized

Hej!

Vårtecknen påminner mig om att det där dags att uppdatera vårens program och att ge en inblick i vad som händer i höst. Ta med dig en kollega och bli inspirerad!

Småbarnspedagoger och förskolelärare är välkomna på fortbildning i Dialogläsning till daghemmet Sesam i Helsingfors torsdagen den 03.05.  Dialogläsning är ett ypperligt sätt att ge alla barn i gruppen samma nya svenska ord ’fokusord´ som de i gemensamma lekar kan leka på svenska med hjälp av sagan, fokusorden och lekarna vi leder. Daghemsföreståndarna Anna Moberg och Aino Ezzat-Agha går systematiskt igenom metoden så att deltagarna efter fortbildningen kan använda metoden i sina barngrupper.

Forskaren och neuropsykologen Åse Fagerlund håller fortbildning riktat åt gymnasielärare med temat mindset och engagemang i Mattlidens gymnasium torsdagen den 26.04. Det handlar om att stöda ett lärandeklimat där eleverna tror på sin förmåga att utvecklas och förändras, både beträffande lärande, sociala förmågor och som människor. Fortbildningens fokus ligger på att ge redskap åt lärare att stöda elevers hoppfullhet och upplevelse av meningsfullhet.

Rektor Vesa Äyräs och barnträdgårslärare Sari Utriainen ger en inblick i djuplärande och hur man kan omsätta det i verksamheten på olika stadier genom hela lärstigen måndagen den 07.05 i Kyrkslätt. Fortbildningen är riktad åt samtliga pedagoger på alla stadier.

Sist men inte minst får vi besök av Micke Hermansson från Sverige med Grej Of The Day i september! Den 11.09 är målgruppen småbarnspedagoger och förskolelärare och fortbildningen hålls i Kyrkslätt. Den 12.09 är målgruppen klasslärare och förskolelärare och fortbildnignen ordnas i Grankulla. Anmälan öppnar i april.

Varmt välkommen med i vår verksamhet!

Hälsningar,

Boel

 

 

 

 

 

Dela på: